miercuri, 19 ianuarie 2011

Letitia

Ce creezi?


Stari de spirit . Le putem numi insa si bijuterii.


Cand ai inceput sa creezi? Ce te-a determinat?


Prima oara am intrat intr-un magazin cu materiale de hobby acum vreo 5 ani. Acela a fost primul impuls cred.De atunci, lucrurile au venit de la sine, si deocamdata par sa nu se opreasca.


Este un hobby sau o afacere ?

A pornit ca un hobby, eu zic ca inca este hobby cu usoare tente de afacere ( magazin online, cadru legal de functionare - doar ca sa dorm eu linistita ). Daca as face asta zi de zi, fara altceva in paralel, cu eforturi sustinute - atunci as considera-o 100 % afacere.

Care este sursa ta de inspiratie?

Nu am o sursa bine definita . De regula materialele imprastiate intr-un haos total constituie procentul major de inspiratie. Imi place sa mai rasfoiesc cateodata internetul si sa ma mir de cata inventivitate poate da dovada omul cand vine vorba despre materiale transformabile in bijuterii. Zambesc si acum cand imi vin in minte brosele din coji de cartofi uscate .


Care sunt materialele tale preferate?


Nu pot decat sa afirm ca acum, in acest moment, ma aflu sub fascinatia sarmei. Incepe sa imi capteze interesul si rasina, dar suntem inca in stadiul de tatonare. Sigur in viitor vor fi si altele, pe langa care se vor mai regasi si cele utilizate pana acum : pielea naturala, materiale textile, materiale reciclate, pietre semipretioase, etc.

Recunosc insa ca am o slabiciune pentru metale.


Ce altceva ti-ar placea sa faci?


Cred ca mi-ar place sa nu mai am program fix de trezit dimineata. Si sa am grija de multe pisici, care vor trai toate mai mult decat mine, evident.


Cum ar arata o zi ideala pentru tine?


Ziua ideala pe care o pot descrie in acest moment (pentru ca s-ar putea ca fiind intrebata acelasi lucru, peste 5 zile , sa raspund diferit) arata cam asa: trezirea intr-o buna dispozitie care va tine miraculos toata ziua + un latte macchiatto pe o terasa linistita in lumina fabuloasa a unei dimineti de vara + diverse activitati cu un grad mai mic de utilitate, insa care produc bucurii mai mici sau mai mari + neaparat mancare chinezeasca + o pisica + apa Mediteranei neaparat in peisaj + posibilitatea de a stabili numarul de ore al zilei mele ideale .

Stiu ca suna irealizabil, dar trebuie sa existe un motiv pentru care se numeste "ideala"...nu?


Multumesc Letitia!

Ervina si Veronica

Ervina Liliac si Veronica Ciornei

Locatia: Cluj-Napoca

Site/blog: www.ciresecolorate.blogspot.com, Breslo, Crafty

Ce creati?

Ne distram cu orice material care poate fi tricotat sau crosetat in functie de inspiratie.

Cand ati inceput sa creati? Ce v-a determinat?

Am inceput de vreo doi ani dar mai serios doar de cateva luni. Ne'a determinat faptul ca multi dintre cunoscuti ne apreciau creatiile pe care la inceput le faceam cadou.

Este un hobby sau o afacere ?

Este un hobby care incetul cu incetul speram sa se transforme in afacere ;).

Care este sursa voastra de inspiratie?

Inspiratie? hm... ciocolata calda cu scortisoara intr'o dupa'amiaza de iarna, o goana prin magazine cautand ceva deosebit...nu-l gasim si atunci il cream noi si mai ales momentele cand ne inconjuram de materiale colorate.

Care sunt materialele voastre preferate?

Nu avem material preferat. Orice material din care putem face acel ceva este binevenit.

Ce altceva v-ar placea sa faceti?

Ce am mai face? hm...sincer? Sa ne plimbam ..pur si simplu. Sa luam la rand toate targurile de vechituri ale Europei si nu numai. Iar ca meserie? sincer? Orice ne'ar permite sa facem lucrul asta.

Cum ar arata o zi ideala pentru voi?

Ziua perfecta pentru noi ar fi cea in care nu vom putea dormi noaptea datorita comenzilor nenumarate pe care trebuie sa le onoram la timp.

Multumesc Ervina si Veronica!

luni, 10 ianuarie 2011

Ana

Ana Florea
Locatie: Constanta
Blog/site: www.cumparamcustil.blogspot.com

Ce creezi? Creez doar ce as purta si eu la randul meu. Intotdeauna cand fac o pereche noua de cercelusi sau o geanta, ma gandesc ca o fac pentru mine. Asa ca tin foarte mult la lucrurile mele. Lucrez atat accesorii, cat si produse vestimentare. Ce este drept, e ca am mult mai multe modele de bijuterii decat hainute, deoarece impletitul lor dureaza destul de mult. Asa ca in ceea ce priveste impletitul, pentru stoc ma limitez la genti ( atat plicuri cat si XXL), iar rochite fac doar la comanda.


Cand ai inceput sa creezi? Ce te-a determinat?
Inca de cand eram mica ii desfaceam margelele mamei, pentru a-mi face mie bratari, asa ca pot spune ca dintotdeauna mi-a placut sa lucrez cu lucrurile care sclipesc. Insa serios m-am gandit la un blog in primul an de facultate. Am inceput cu un blog specializat in accesorizarea la comanda a esarfelor si ulterior acesta s-a transformat in blog de genti, brose, cercei, bratari, inele, chiar si decoratiuni interioare.

Este un hobby sau o afacere ?
Este si una si alta. Ca si adult fac ceea ce imi placea inca de cand eram copil si am ocazia sa castig si un banut pe langa. Nu imi doresc mai mult!

Care este sursa ta de inspiratie?
Internetul, filmele din anii 90, revistele de moda, designerii noi.

Care sunt materialele tale preferate?

Lucrez cu acryl, cu absolut tot ce se poate impleti, margele, paiete, cristale de sticla, aplicatii din material...nu pot spune ca prefer ceva anume. Orice, numai sa fiu multumita de produsul final.

Ce altceva ti-ar placea sa faci?
Team buildinguri in teme de ecologie pentru marile case de moda care se lasa influentate de trenduri, fara a se gandi la ecosistemele pe care le distrug si totul pentru o blana naturala iesita din fabrica in serie.

Cum ar arata o zi ideala pentru tine?
Ziua ideala pentru mine?...Clar ar incepe cu o dimineata de primavara. In rest, imi place sa fiu luata prin surprindere...orice se poate intampla.

Multumesc Ana!

joi, 6 ianuarie 2011

Kati

Kati András
Locatie: Miercurea Ciuc

Blog/Site: http://katafolt.blogspot.com/

Ce creezi?

Creez mai ales obiecte de decor pentru camera de copii: jucarii textile(papusi si animale) perne, peretare, tablouri textile, paturi bebe. Perne decor de toate feluri, genti, bijuterii din textile.

Cand ai inceput sa creezi? Ce te-a determinat?

Primele papusi le-am facut in adolescenta, am revenit la acest hobby acum mai mult de zece ani, cand copiii mei erau mici. M-a incantat faptul cat de usor e sa le satisfac mai toate dorintele fara a cheltui prea mult doar confectionand jucarii personalizate.

Este un hobby sau o afacere ?

Cu timpul acest hobby a devenit o afacere, momentan fiind o activitate care imi ocupa tot timpul.

Care este sursa ta de inspiratie?

In mod neobisnuit ma insir mai ales din materiale pe care le folosesc: textilele sunt pentru mine materiale vii, cand ma uit la ele si le ating trebuie doar sa fiu atenta la povestea pe care vor sa mi le spuna si sa las sa devina ce vor ele.

Care sunt materialele tale preferate?

Imi plac mai ales materialele naturale, bumbacul si inul, dar le combin cu placere cu catifea si dantela.

Ce altceva ti-ar placea sa faci?

Nu as vrea sa fac altceva. M-am regasit in ceea ce fac acum. Poate peste ani buni cand nu ma vor mai lasa ochii sa cos de dimineata pana-n seara imi fac un atelier unde croitorese sirguincioase si pricepute sa dea viata proiectelor mele, cine stie?

Cum ar arata o zi ideala pentru tine?
Hmmm... o zi perfecta intre doua cesti de ceai trebuie sa contina neaparat un proiect bun realizat pana la capat, un altul in faza de vis si ceva inceput. De asemenea e bine sa fie si poze reusite despre realizari. Nu poate sa lipseasca o plimbare lunga combinata cu o intalnire cu prieteni, o lectura interesanta si un film bun seara tarziu. Si desigur discutii fara sfirsit cu copiii de genul "mai povesteste-mi...". Cam multe pentru o singura zi...dar probabil cea ideala nu s-ar multumi cu doar 24 de ore.


Multumesc Kati!