joi, 10 februarie 2011

Artemiza

Ce creezi?

Creez decoratiuni, vestimentatie, icoane pe sticla si bijuterii.

Cand ai inceput sa creezi? Ce te-a determinat?

Cred ca eram prin clasa a 6-a cand mi-am facut prima fusta. M-am poticnit la betelie, drept pentru care nu am mai insistat sa o pun si am luat-o la purtat asa cum se afla, vrand sa-i fac mamei o surpriza, pe cand se intorcea de la serviciu. E greu de spus, dupa atatia ani, ce m-a determinat. Probabil ca modelul „mama”, care are un simt artistic deosebit si din mainile careia ieseau si ies niste minunatii. Ani de zile am lucrat cot la cot cu ea pentru Combinatul Fondului Plastic. Dealtfel, ma ajuta si in prezent, crosetandu-mi din sarma baze pentru coliere, bratari si cercei.

Este un hobby sau o afacere ?

Nu-mi suna prea bine cuvantul „afacere”, atunci cand este legat de arta. Sa zicem ca este un hobby din care pot trai si imi pot permite, uneori, cate un mic rasfat.


Care este sursa ta de inspiratie?

M-am intrebat si eu de multe ori ce declanseaza „flashul” de la care incepe sa prinda viata un produs. Poate fi un material, poate fi o culoare, un mesaj, o amintire, o stare,..

Care sunt materialele tale preferate?

Nu stiu daca am materiale preferate, mai degraba am perioade in care prefer un material anume. Totusi, ma intorc foarte des la combinatia de vechi si nou. Mai exact, imi place sa valorific piese metalice, vintage, din dezmembrari :nasturi metalici, paftale, zale decorative, cu precadere din bronz, alama si cupru, pe care le montez in luturi polimerice sau le intercalez printre pietre semipretioase, dand bijuteriilor un aer de pe vremea bunicii.


Ce altceva ti-ar placea sa faci?

Din punct de vedere profesional mi-ar placea sa fac reclame publicitare cu tenta umoristica, sau, sa am si sa ma ocup de un magazin de antichitati. Din orice alt punct de vedere, mi-ar placea sa fiu globetrotter.

Cum ar arata o zi ideala pentru tine?

Oh, am foarte multe variante de „zi ideala” !

Una ar fi cam asa: Ma trezesc, fac dusul pe un fond sonor de Creedence, sa zicem „Bad moon rising”, care –mi creeaza instant o buna dispozitie, In timpul asta, iubitul meu imi prepara cafeluta si micul dejun si mi le aduce frumos pe terasa. ( toate vrem terasa, nu-i asa?), aici ne imaginam ca locuiesc la liziera unei paduri, intr-o casuta, cu peluza ce se intinde pina pe malul unui raulet, sau al unui iaz,… Nu mai continui cu varianta asta romantica. In realitate, nici la dus nu intru pana nu-mi beau gura de cafea.

Alta varianta ar fi urmatoarea: ma trezesc cu noaptea in cap, dau in graba cu apa pe ochi, prietenii claxoneaza sa ies, insfac rucsacul, betele de pescuit, momeli, toate pregatite de seara, si…fir intins!

O alta zi ideala ar fi una in care as bate in lung si-n lat targul de vechituri, cotrobaind fiecare coltisor, examinand fiecare obiect cu rabdare si migala, incercand sa-mi imaginez la ce l-as putea folosi si cum l-as putea pune in valoare.

Mai am o multime de variante pentru „ziua ideala”, dar cred ca spatiul alocat acestui interviu este limitat. Pentru cei interesati pot sa le trimit pe mail. It’s free.

Multumesc Artemiza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu